Wanneer koop je een nieuwe cv-ketel

Door
 In Blog

Een nieuwe v-ketel is geen alledaagse uitgave. Je koopt er meestal een voor een langere periode, dus het kan er wel eens bij inschieten dat het misschien weer tijd wordt om hem te laten vervangen. Kijk daarom even na hoe oud jouw exemplaar is. Bij tien tot vijftien jaar hebben de meeste ketels hun beste tijd namelijk wel gehad en kun je het beste over gaan op een nieuw exemplaar.

Welke ketel is het beste

In principe zijn alle ketels prima, de een is alleen net wat efficiënter dan de ander. De prijs speelt hier een grote rol in. Goedkope ketels zijn nu eenmaal minder duurzaam dan dure. Toch ligt het allemaal best dicht bij elkaar tegenwoordig, dus er is binnen een klein budget ook al veel mogelijk. De goedkoopste ketel, de vr-ketel, kun je al voor 900 euro krijgen. Hiermee behaal je vaak een rendement van 90 procent. Best netjes.

Maximaal rendement behalen

Wil je echt voor het uiterste gaan, dan moet je ook bereid zijn om wat te investeren. Een hr-ketel bijvoorbeeld, die haalt vaak een rendement van 100 procent, kost tussen de 1000 en 2600 euro. Dan heb je nog de Hre-ketel, maar daarvoor moet je echt diep in de buidel tasten. Hiervoor betaal je al gauw 11.000 euro. Daar tegenover staat wel dat je met deze ketel een rendement van meer dan 100 procent kan behalen. Kijk dus goed wat er mogelijk is met jouw financiële middelen en laat je vooraf goed informeren.

Recent Posts